Søk i denne bloggen

tirsdag 14. september 2010

Bjørkesøt - en sunn erstating for sukker

BjørkeSøt (Birkesød) smaker like søtt som sukker og kan brukes istedenfor sukker i varme og kalde drikker og dessuten til baking og annen matlaging. Du finner det i de fleste helsekost butikker.

Helt naturlig

BjørkeSøt er laget av xylitol – et naturlig stoff som finnes i fiberrike grønnsaker, frukt og løvtrær, som blant annet bjørk. Det finnes også naturlig i kroppen – vi produserer opptil 15 g xylitol daglig i det normale stoffskiftet. Derfor er BjørkeSøt trygt å bruke, i motsetning til de mange andre syntetiske søtningsmidlene på markedet.

Velegnet ved diabetes

Flere kliniske undersøkelser har vist at BjørkeSøt forbrennes langsomt i kroppen (lav glykemisk indeks, GI = 7). Det påvirker dermed ikke blodsukkeret på samme måte som hvitt sukker gjør (GI = 100). Derfor er det også godt egnet for både diabetikere og andre som er opptatt av å holde insulinproduksjonen på et stabilt nivå.

Velegnet for vektkontroll

BjørkeSøt er en naturlig insulinstabilisator. Det kan til og med bidra til å redusere søttrangen fordi det bruker såpass lang tid på å bli tatt opp i kroppen. Derfor er BjørkeSøt et godt alternativ både for deg som gjerne vil ned noen kilo og for deg som vil beholde trivselsvekten.

Styrker tennene

BjørkeSøt virker ikke syredannende i munnen. I motsetning til sukker og andre søtningsmidler, er BjørkeSøt basisk. Det forsterker dermed tennene og tannemaljen istedenfor å gjøre skade.

Historien bak BjørkeSøt

BjørkeSøt xylitol ble oppdaget av en tysk kjemiker allerede i 1891, men levde et forholdsvis anonymt liv inntil sukkermangelen oppsto etter den 2. verdenskrig. Dette førte til at blant annet finske forskere oppdaget BjørkeSøt. Etter noen år kunne de konstatere at de finnene som hadde brukt BjørkeSøt hadde bedre helse enn andre. Siden dette har mange andre land – blant annet Russland, Tyskland, Italia, Japan og Kina – begynt å produsere BjørkeSøt xylitol til bruk på hjemmemarkedet, med stor effekt på folkesunnheten.

Med BjørkeSøt får du langsom og sikker energitilførsel, samtidig kan du med god samvittighet unne deg noe søtt.

Kilde: http://www.helseogkost.no/nettbutikk/sukkerfritt/bjoerkesoet_liten_boks

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar